Добре дошъл, гост!
December 02 2015 03:29:12
 
  Меню
НОВИНИ
ЗА ФИРМАТА
НАШАТА МИСИЯ
ПРОДУКТИ
ЗАПИТВАНИЯ
КОНТАКТИ
 
  ХИМАЛАЙСКА СОЛ
Наричат солта ”бялото злато на земята”. Древните келти вярвали, че душата на човека идва от океана, някои смятат, че на английски думите за душа и сол имат общ произход (душа - sole, сол – salt). Човешкият зародиш (бебето) се развива в 1% солен разтвор в утробата на майката

Разликата от обикновената готварска сол е огромна. Последната е преработена, пълна със замърсители, „мъртва”, т.е. в нея отсъства енергията, заложена от природата (следователно е вредна и непрепоръчителна както за здрави, така и за болни хора). А Хималайската сол е нещо уникално – тя е най-чистата, богата на ценни минерали и високи нива на енергия сол на планетата. Хималайските лечители имат болници със специални солни стаи, където се правят процедури 2 пъти дневно най-вече за лечение на астми и бронхити, за заздравяване на дихателните пътища.

Хималайската сол е на възраст около 250 млн.години, добива се от изключително чисто и високо енергийно място – най-големият енергиен център на Земята (Хималаите), едрокристална, извънредно чиста, с розов цвят. Добива се и се измива на ръка, т.е. възможно най-неагресивно, с цел енергията й да бъде максимално съхранена. Цветът се дължи на включени железни атоми в кристалната й решетка. Известно е, че енергията на кристалите е правопропорционална на големината им, а така също зависи от състава, произхода и местонаходището им. Кристалите Хималайска сол са с кубична кристална решетка (най-съвършената кристална форма в природата) Тя съдържа над 84 вида минерали (съответно 84 вида вибрации), които са лесно усвоими от човешкия организъм, поради химически идентичните структурни верижни връзки с тези на витамините и протеините. Почти цялата Менделеева таблица (с изключение на инертните газове) се съдържа в хималайската сол, а те са заложени като съставни елементи и в нашия организъм. Така, приемайки в тялото си 1% солен разтвор на Хималайска сол, ние всъщност приемаме онова, което е основата на живота, при това във възможно най-енергийната и лесно усвоима форма!

Какво се случва в нашия организъм при приемане на 1% разтвор на Хималайска сол? - алкализация и възстановяване на солевия баланс, детоксикация и обновяване на клетките и тъканите, разреждане на кръвта, разбиване на лошите мазнини в нея, укрепване на кръвоносните съдове, подобряване на кръвообращението (вкл. в капилярите), нормализация на кръвното налягане, подобряване на клетъчното хранене и целия метаболизъм, по-добро усвояване на лекарствата и хранителните добавки, балансиране на енергетикага на организма на микро и макро-ниво, повишаване на нивото на енергия, жизненост, издържливост, имунитет, подмладяване и разхубавяване, усилване на енергиите на душата, нивото на осъзнаване и връзката с древните творчески енергии на планетата, с Хималаите и Шамбала

Освен вътрешно като 1% солен разтвор, Хималайската сол може да се прилага и за промивки на синуси, инхалации, измиване на очи, гаргара на уста и гърло, измиване на зъбите, вани за крака, вани за тяло, козметични цели - маски за лице, платнени торбички със сол (топли или студени), при тежки здравословни проблеми (напр. пневмония), може да се прави солена жилетка със 1% р-р затоплен до температурата на тялото, солени чорапи и други.Солта в нашият организъм (натриев хлорид) участва в поддържането и регулирането на водния баланс, тя е необходима за нормалната работа на стомашните ферменти, влиза в състава на кръвта и тъканната течност. Натриевият хлорид осигурява нормалното функциониране на клетките, следователно, при недостиг може да възникнат сериозни проблеми в организма – нарушава се провеждането на нервните импулси и производството на инсулин. Много е опасна реакцията на бъбреците при недостиг на натрий: те започват активно да изработват веществото ренин, което довежда до спазъм на капилярите и покачване на артериалното налягане, а това покачва рискът за развитие на инсулт и инфаркт. Прекомерната употреба на сол също не минава безпроблемно. Най-тежкото последствие от пресоляването е хипертонията. Основният проблем е в това, че натрият има свойството да задържа водата в организма, оттам кръвното налягане се покачва, а заедно с него заради излишната вода се покачва и теглото. Наднорменото тегло способства за развитието на сърдечно-съдови заболявания, диабет, повишава риска от формиране на тумори.
  Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.